Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Økologirapport

Fødevarevirksomheder som gerne vil producere, håndtere og markedsføre økologiske fødevarer skal anmelde aktiviteterne til Fødevarestyrelsen. Før aktiviteterne kan gå i gang skal Fødevarestyrelsen udstede en økologirapport.

Økologirapporten er et dokument, som udstedes på baggrund af fødevarevirksomhedens økologi-egenkontrolprocedurer og har til formål at sikre økologireglerne overholdes.

Fødevarevirksomheden skal selv formulere økologi-egenkontrolprocedurerne som er beskrivelseraf procedurer for bl.a. modtagekontrol, opbevaring af råvarer og færdigvarer, økologiregnskab, adskillelsesprocedurer for virksomheder der både håndterer konventionelle og økologiske fødevarer samt dokumentation for at leverandørerne af råvarerne er økologikontrollerede.

Du kan læse meget mere om en virksomheds økologirapport på Fødevarestyrelsens hjemmeside og i vejledningen i kildehenvisningen nedenfor.

Kilde: Fødevarestyrelsen og Fødevarestyrelsens Vejledning om økologiske fødevarer.

 

tracezilla er et ERP-system, som understøtter blandt andet fødevarevirksomheder i at føre økologiregnskab i henhold til Fødevarestyrelsens krav til virksomheder, der håndterer og markedsfører økologiske fødevarer.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel