Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Risikoanalyse

Alle fødevarevirksomheder skal lave en risikoanalyse. I risikoanalysen gennemgås virksomhedens aktiviteter, og virksomheden skal tage stilling til, om der er risici forbundet med disse aktiviteter dvs. hvad der kan gå galt i forbindelse med virksomhedens aktiviteter. Risici skal identificeres, karakteriseres og det beskrives hvordan risici forebygges eller undgås. Risikovurderingen skal ske på baggrund af tilgængelig videnskabelig dokumentation.

Risikoanalysen danner grundlag for virksomhedens egenkontrol. Du kan læse mere om egenkontrol her. Risikoanalysen er det første trin i udarbejdelsen af et egenkontrolprogram ifølge HACCP-principperne.

 

Fødevarestyrelsen har blanketter som kan være en hjælp til at identificere risici i forbindelse med virksomhedens aktiviteter. Du kan finde en oversigt over, hvilke blanketter der er relevant for din virksomhed og udfylde blanketterne her.

Risici opdeles i fysiske, kemiske og mikrobiologiske risikofaktorer. Fødevarestyrelsen har lavet skemaer, der beskriver risici og giver forslag til styrende foranstaltninger. Du kan finde dem herunder:

 

Kilde: Fødevarestyrelsen.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel