Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Certifikater

Du kan læse generelt om fødevarecertifikater i ordbogen.

I tracezilla er det muligt at holde styr på din egne og dine partneres certifikater.

Partnerrelationers certifikater

Dine partnerrelationers certifikater omfatter de certifikater som du som virksomhed er nødt til at holde styr på hos dine leverandører, speditører, producenter kunder, m.v.

Certifikater og erklæringer for økologi

Hvis din virksomhed f.eks. håndterer og sælger økologiske fødevarer, skal du ved kontrolbesøg kunne fremvise økologicertifikater for dine leverandørers varer til økologikontrollen. Du kan finde økologierklæringer for danske fødevarevirksomheder på Fødevarestyrelsens liste. Listen opdateres dagligt. Du skal selv sikre at udenlandske leverandører af økologiske fødevarer fremsender et økologicertifikat, når du handler med den pågældende leverandør. Du kan finde udenlandske certificeringsorganer i EU’s database her.

For import af økologiske fødevarer fra lande uden for EU, skal varepartierne ledsages af COI.

Samlet oversigt over certifikater

Du kan både se dine partneres certifikater under den enkelte partnerside, eller få en samlet oversigt over dine partneres certifikater ved at klikke på Partnere i topmenuen og derefter Certifikater i rullemenuen.

Den samlede oversigt er i udgangspunktet altid sat med filteret Udløber inden for 1 måned. Dette gør det nemt at se, hvilke certifikater du skal have indhentet opdaterede versioner af, fra dine partnerrelationer. Du kan se alle certifikater ved at vælgeAlle certifikater i filteret Status. Du kan også eksportere certifikaterne til et Excel-ark ved at klikke på Eksporter i øverste højre hjørne.

Tilføj nyt certifikat

Nye certifikater kan tilføjes enten fra certifikat oversigtssiden eller fra den enkelte partners side.

 1. Vælg Partnere i topmenuen og klik på Certifikater i rullemenuen.
 2. Tryk på Tilføj certifikat øverst i højre hjørne.
 3. Vælg den partner, som du vil tilknytte et certifikat til eller tilføj partneren ved at klikke på +-symbolet.
 4. Certificeringsorganet er en partner på lige fod med andre partnere. Hvis du allerede har tilføjet certificeringsorganet til dine partnere, kan du skrive en del af navnet og vælge det blandt dem der kommer frem. Hvis du ikke allerede har tilføjet certificeringsorganet, kan du klikke +-symbolet ud for feltet og udfylde oplysningerne om certificeringsorganet.
 5. Udfyld felterne med oplysninger om certifikatreference (dokumentnummer for økologierklæringer), udstedelsesdato, gyldighedsdato og udløbsdato, som står på certifikatet.
 6. Hvis certifikatet ligger offentligt tilgængeligt, kan der linkes til certifikatet.
 7. Klik på Gem for at tilføje certifikatet.
 8. Du vil nu kunne se certifikatet ved at vælge Alle certifikater under Status i venstre side. Du kan også bruge filtrene i venstre side til at søge efter certifikater og fx se certifikater, som Udløber inden for 1 måned.

Knyt certifikater til varepartier som spor

Det er muligt at knytte det pågældende certifikat som et spor til et eller flere varepartier. Læs mere om spor her.

Virksomhedens egne certifikater

Certifikater for din virksomhedsprofil redigeres under virksomhedsindstillinger.

 1. Klik på dit virksomhedsnavn i højre side af topmenuen. Vælg Virksomhedsindstillinger i rullemenuen.
 2. Under Mine certifikater i venstre side kan du tilføje eventuelle certifikater, som du har fra en eller flere certificeringsorganer. Klik på Tilføj certifikat.
 3. Certificeringsorganet er en partner på lige fod med andre partnere. Hvis du allerede har tilføjet certificeringsorganet til dine partnere, kan du skrive en del af navnet og vælge det blandt dem der kommer frem. Hvis du ikke allerede har tilføjet certificeringsorganet, kan du klikke +-symbolet ud for feltet og udfylde oplysningerne om certificeringsorganet.
 4. Udfyld felterne med oplysninger om certifikatreference (dokumentnummer), udstedelsesdato, gyldighedsdato og udløbsdato, som står på certifikatet.
 5. Hvis certifikatet ligger offentligt tilgængeligt, kan der linkes til certifikatet.
 6. Klik på Gem for at tilføje certifikatet.
×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel