Hjem Få hjælp Gå til app
Skift sprog: English

e-conomic integration

For at integrere til e-conomic skal din virksomhed have en konto hos e-conomic. Du kan følge vejledningen nedenfor, når du skal integrere til e-conomic.

 1. Klik på dit virksomhedsnavn i øverste højre hjørne og vælg Virksomhedsindstillinger i dropdown-menuen.
 2. Klik på knappen Gå til under Indbyggede integrationer.
 3. Vælg e-conomic ved at klikke på knappen Tilslut og konfigurér.
 4. Klik på knappen Tilslut.
 5. Klik Ok for at logge in på e-conomic.
 6. Indtast dit e-conomic Aftalenummer, Bruger ID og password. Klik Log på.
 7. Klik Tilføj App.

Integrationen er nu tilsluttet og du kan konfigurere den, så den passer til dine behov.

Førstegangssynkronisering

Hvis du ønsker at lave en førstegangssynkronisering af partnere (kunder og leverandører) fra e-conomic til tracezilla:

 1. Vælg Ja til Gennemfør førstegangssynkronisering af kunder og leverandører fra e-conomic til tracezilla i de generelle indstillinger.
 2. Du kan tildele tags til dine importerede kunder og leverandører (fx Kunde hhv. Leverandør). Dine partnere i tracezilla vil få tildelt dette tag, når du har importeret dem.
 3. Klik Gem konfiguration.
 4. Dine partnere vil nu blive indlæst og kan ses under Partnere. Det kan tage op til et kvarter før alle partnere er indlæst.

NB! Fremover vil dine partnere blive synkroniseret hver gang du anvender dem. Det vil sige:

 • Når du overfører en faktura fra tracezilla til e-conomic, vil systemet først tjekke om kunden allerede er oprettet. Hvis ikke kunden er oprettet i e-conomic, vil kunden automatisk blive oprettet i e-conomic.
 • Når du overfører en udgift fra e-conomic til tracezilla, vil systemet tjekke om leverandøren allerede er oprettet som en partner i tracezilla. Hvis ikke leverandøren er oprettet i tracezilla, vil den automatisk blive det.

I praksis skal du skal altså vedligeholde dine leverandører det sted hvor du opretter dine udgifter (for de flestes vedkommende i e-conomic) og dine kunder der hvor du opretter dine fakturaer, dvs. i tracezilla.

Overførsel af udgiftsposter mellem e-conomic og tracezilla

Du kan sætte integrationen op, så udvalgte udgiftsposter fra e-conomic overføres til tracezilla eller omvendt. Formålet er at lave en god omkostningsstyring ved at omkostninger knyttes til varepartier eller ordrer og dermed fortæller noget reelt om varens pris.

Vælg om udgifter skal overføres fra tracezilla til e-conomic eller omvendt under sektionen Indstillinger vedr. leverandører og udgifter.

Hvis du ønsker at overføre udgifter fra e-conomic til tracezilla:

 1. Vælg regnskabsår (i sektionen Generelle indstillinger).
 2. Vælg evt. en fra-og-med afgrænsning, hvis du ikke ønsker at medtage udgiftsposter fra hele regnskabsåret.
 3. Indtast de kontonumre fra kontoplanen i e-conomic, som det vil være relevante at matche betalinger fra i de forskellige omkostningskategorier. Flere kontonumre i en omkostningskategori adskilles af komma.
 4. Synkroniseringen fra e-conomic til tracezilla sker ved at klikke Hent fra e-conomic inde under Finansiel > Udgifter i topmenuen.

Hvis du ønsker at overføre udgifter fra tracezilla til e-conomic:

 1. Vælg hvilken kassekladde, du ønsker at overføre udgifterne til, når synkroniseringen foretages.
 2. Vælg en leverandørgruppe.
 3. Når du har oprettet nogle udgifter og inkluderet dem i en bogføringskladde, kan du gå til din bogføringskladde (Finansiel > Bogføringskladder i topmenuen) og klikke Send til e-conomic

Om du vælger den ene eller den anden retning, afhænger af hvordan du gerne vil styre det.

 • Hvis du vælger at trække udgifter over i tracezilla fra e-conomic, skal du oprette dine udgifter i e-conomic.  Dette er den foretrukne opsætning for mange virksomheder fordi det følger det naturlige flow med bogføring af alle de øvrige udgiftsbilag i e-conomic. Det er en fordel at du sætter en note på, så det er nemt at se hvad udgiften vedrører. Denne metode kræver at den der bogfører bilaget ved hvad bilaget vedrører.
 • Hvis du vælger at overføre udgifterne fra tracezilla til en kassekladde i e-conomic, skal du oprette udgifterne i tracezilla. Det kan være en fordel at vælge denne opsætning, hvis den der i øvrigt bogfører bilag i e-conomic ikke har forudsætningerne for at vide hvad bilagene vedrører. Ulempen ved denne opsætning er at den ikke følger din virksomheds flow med bogføring af de øvrige udgiftsbilag i e-conomic.

Indstillinger vedr. kunder og fakturaer

Kassekladde

For at kunne overføre fakturaer til e-conomic via dine bogføringskladder, skal du angive hvilken kassekladde i e-conomic, der skal overføres til. Du kan oprette en kasseklasse særligt til tracezillaposteringer.

 1. Klik i rullemenuen under Brug denne kassekladde i e-conomic til fakturaer.
 2. Vælg den relevante kassekladde.

Kundegruppe (i e-conomic)

 1. Klik i rullemenuen under Kundegruppe.
 2. Vælg den relevante kundegruppe.

MOMS-zoner (kunder)

Angiv MOMS-zoner ved hjælp af rullemenuerne. Hvis du ikke har ændret på MOMS-zonerne i e-conomic, vil du typisk skulle sætte dem sådan:

 • Hjemland = Domestic
 • EU-land = EU
 • Land uden for EU = Abroad
×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige