Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Fakturaer

Du kan læse generelt om fakturaer her.

Du kan se alle de fakturaer, du har oprettet, ved at vælge Salg i topmenuen og klikke på Fakturaer i rullemenuen. Her kan du også bekræfte betalingen af en faktura ved at klikke Betalt og se den enkelte faktura ved at klikke på den. Du kan søge i fakturaerne ved hjælp af filtrene i venstre side.

Opret faktura

 1. Du opretter din faktura med udgangspunkt i din salgsordre. Find salgsordren ved at vælge Salg i topmenuen og klikke på Ordrer i rullemenuen. På salgsordren klikker du Opret faktura i øverste højre hjørne.
 2. Udfyld Kontakt og Rekvisitionsnummer der skal fremgå på dokumenterne, hvis det er relevant.
 3. I feltet Valg af levering har du følgende muligheder:
  • Du kan vælge Levér alle varepartilinjer og fakturér. Så bliver alle varepartierne på ordren markeret som leveret og fakturaen oprettes.
  • Alternativt kan du vælge Kun leverede varer. I det tilfælde oprettes fakturaen ud fra de varepartier, der er markeret som leveret.
  • Du kan også vælge Alle varer. I det tilfælde fakturerer du alle varerne uden at de bliver markeret som leveret (fx hvis kunden afhenter selv).
 4. Vælg Fakturadato og Betalingsdato, hvis det ikke er udfyldt korrekt på forhånd.
 5. Du kan eventuelt skrive en Bemærkning.
 6. I feltet Fakturahandling har du følgende muligheder:
  • Hvis du vælger Gå til fakturavisningen vil du blive dirigeret ind på fakturaens oplysninger, når fakturaen er oprettet.
  • Ved at vælge Vis faktura PDF vil du kunne se faktura-dokumentet i PDF-format, når du opretter fakturaen.
  • Du kan vælge Send med e-mail, hvis du vil sende fakturaen direkte til kundens e-mail, når du har klikket på Opret faktura. Du vil blive sendt til et nyt dialogvindue, hvor du kan skrive e-mailen til kunden, og fakturaen vil være vedhæftet som PDF.
 7. Klik på Opret faktura for at oprette dokumentet.
 8. Du kan oprette fakturaen som proforma faktura ved at klikke på Opret først som kladde og dernæst Gem som kladde. For at oprette fakturaen herefter, kan du klikke på Opret faktura igen i øverste højre hjørne og vælge Synkroniser og dan færdig faktura.
 9. Når du har oprettet fakturaen, kan du se den under Hurtig adgang til dokumenter på salgsordren.

 

Du kan også oprette en faktura, hvor du vælger hvilke sporingssystemer (batch-nr., pallenr., containernr.), der skal indgå i dokumentet. Klik på Salg i topmenuen, og klik derefter på Faktura i rullemenuen. Gå ind på den pågældende faktura og vælg fanen Dokumenter i nederste del af fakturaen. Klik på knappen Opret fakturadokument. Dette fakturadokument vil nu overskrive det tidligere. Alternativt kan du ændre dine generelle indstillinger for informationer på dokumenter.

Hvis du klikker på Afslut uden faktura, vil alle varepartier på ordren leveres, og ordren får status som afsluttet, uden at der bliver oprettet en faktura.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel