Hjem Få hjælp Gå til app
Skift sprog: English

Indkøbsordre

For at få varer ind på dit lager, skal du oprette en indkøbsordre og oprette de købte varepartier på indkøbsordren.

Hvis du ønsker købe direkte til produktion eller salg, kan du gøre brug af direkte forsendelse.

Under dine virksomhedsindstillinger kan du sætte nogle standardindstillinger for dine ordrer.

Du får vist dine indkøbsordrer ved at klikke Indkøb i topmenuen og vælge Ordrer.

Opret indkøbsordre

 1. For at oprette en indkøbsordre, klikker du på knappen Opret i øverste højre hjørne og vælger Indkøbsordre.
 2. Udfyld ordredetaljer med leverandør, lokation, ordredato og evt. betalingsbetingelser og reference på dokumenter.
 3. Hvis leverandøren allerede er blandt dine partnere, kan du skrive en del af navnet og vælge det fra listen. Ellers klikker du Tilføj ud for feltet og tilføjer leverandøren som partner.
 4. Hvis en lokation allerede er udfyldt for leverandøren, vil den automatisk blive udfyldt. Hvis der er flere lokationer, skal du vælge den rette.
 5. Tjek at valutakurs er udfyldt og korrekt, hvis det er relevant. Hvis ikke valutakursen er udfyldt, vil indkøbsprisen ikke blive vist på ordren som en del af de budgetterede omkostningerne.
 6. Når du gemmer ordredetaljerne, kommer du videre til leveringsdetaljerne. Udfyld speditør og modtager af leveringen samt leveringsdato. Du kan vælge at udfylde standard leveringsbetingelser i form af INCO-terms®.

Når ordren er oprettet, får du vist ordren. Du kan skifte mellem at få vist ordre- og leveringsdetaljer i det blå vindue.

Øverst midt på siden har du adgang til relevante dokumenter på ordren, og nedenunder får du vist nogle Nøgletal for de omkostninger der er knyttet til ordren. Læs om nøgletallene her.

Opret varepartier

 1. Gå til fanen Indkøbte varepartier og klik på knappen Opret vareparti.
 2. I dialogboksen vælger du hvilken vareart, varepartiet er, og hvor mange varepartier, du ønsker at oprette. Har du ikke oprettet varearten på forhånd, kan du oprette den undervejs.
 3. Angiv antal varepartienheder i varepartiet. Hvis du ønsker at ændre varepartienheden, men ikke kan, så læs her.
 4. Hvis du ikke har låst forholdet mellem måleenhed og varepartienhed, skal du endvidere angive antal måleenheder pr. varepartienhed.
 5. Angiv indkøbsprisen pr. enhed. Hvis du har lavet en prisliste og knyttet den til leverandøren, så vil prisen automatisk blive udfyldt. Denne indkøbspris er din forventede indkøbspris, som indgår i de budgetterede omkostninger. Den endelige indkøbspris skal du indtaste som en udgift, når du har modtaget din faktura.
 6. I udgangspunktet vil Forsyningsstatus være sat til Bekræftet. Du kan ændre denne status til Forventet eller Kladde. For at varepartierne kan disponeres, skal forsyningsstatus være Bekræftet.
 7. Under fanen Attributter og oprindelse kan du definere egenskaber for de enkelte attributter. Hvilke attributter, der skal være tilgængelige defineres for hver vareart. Du kan læse om attributter her.
 8. Under fanen Datoer angives sidste anvendelsesdato/udløbsdato og evt. produktionsdato. Dette er nødvendigt for at kunne styre lagerbeholdningen efter FEFO - First Expiry First Out.

Du kan skifte mellem visning af fanerne Indkøbte varepartier, Servicelinjer, Udgående ordrer,Leveringer, Budget, Udgifter og Dokumenter på ordren.

 

Anmodning om tilbud

Du kan vælge at oprette en anmodning om tilbud i stedet for en indkøbsordre.

 1. Klik på knappen Opret i øverste højre hjørne og vælg Anmodning om tilbud.
 2. Herefter er proceduren den samme som for en indkøbsordre.

Du kan senere ændre gå ind på ordredetaljerne og ændre status fra Anmodning om tilbud til Ordre eller Annulleret.

Afsend og Modtag ordre

Når du har modtaget en ordre eller den er afsendt fra din leverandør, kan du nemt markere varepartierne som modtaget/afsendt ved hjælp af hurtigknapperne Afsend ordre og Modtag ordrei øverste højre hjørne på ordren. Læs mere under Leveringer.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige