Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Kreditnota – fejl i varepartier (Uden returordre)

Du kan læse generelt om, hvad en kreditnota er her.

Nogle gange kan det være svært at vurdere om der skal oprettes en kreditnota for hele fakturaen, kreditnota for dele af fakturaen eller en ekstra faktura. Det afhænger bl.a. af om du skal ændre prisen eller antallet af en vare.

Nedenfor bliver du vejledt i at oprette en kreditnota i de tilfælde, hvor du i systemet har sendt enten et forkert antal eller et forkert vareparti afsted, som skal byttes ud (men hvor priserne på varepartierne er korrekte).

Hvis du på en ordre har fejl i både antal varepartier og beløb bør du vælge at lave en fuld kreditnota.

Hvis du har lavet en fejl i salgsordren i systemet, således at der i systemet er registeret at du har sendt for lidt eller for meget af et vareparti eller du har sendt et forkert vareparti, sådan så dit lager nu ikke stemmer med virkeligheden, behøver du ikke lave en kreditnota til faktura og derefter lave ny faktura. (Såfremt du foretrækker at lave en fuld kreditnota, er dette selvfølgelig også en mulig fremgangsmåde her).

Gør i stedet følgende:

1. Gå til ordren

2. Klik Genåbn ordre

3. Tilret antal og vareparti, der er forkert

4. Klik på Opret +/- faktura i højre hjørne.

Hermed genererer systemet automatisk enten en kreditnota eller en ekstra faktura på de varer, der enten manglede eller var for mange af.

Som med alle andre dokumenter, der knytter sig til salgsordren vil den ekstra kreditnota / faktura kunne findes via salgsordre under Hurtigadgang til dokumenter.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel