Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Ordreindstillinger

Ny standardindstilling!

Som standard er muligheden for at oprette fakturaer på salgsordrer, hvor der mangler at blive valgt varepartier, blokeret. Dette er for at undgå at salgsordrer får status som delvist faktureret, hvis ikke det er hensigten. Hvis du arbejder med delfakturering skal du derfor fjerne fluebenet:

  1. Du kan finde indstillingen ved at klikke på virksomhedsnavnet øverst til højre, og derefter vælge Virksomhedsindstillingerne i dropdown-menuen.
  2. Klik på Gå til i sektionen Avancerede indstillinger ud for overskriften Ordrer.
  3. I fanen Salg kan du fjerne fluebenet i boksen Blokér muligheden for at oprette fakturaer, når der er linjer på ordren med manglende valg af varepartier.

Generelle indstillinger

I dine ordreindstillinger kan du bl.a. selv vælge hvilken status en ordre i udgangspunkt skal have, og hvordan du i udgangspunktet ønsker at plukke dine varer til salg og produktion.

  1. Klik på dit virksomhedsnavn i øverste højre hjørne og klik på Virksomhedsindstillinger i dropdown-menuen.
  2. Klik på knappen Gå til ud for Ordrer i sektionen Avancerede indstillinger.
  3. Under de enkelte faner Indkøb, Salg, Lager og Produktion kan du vælge om status for ordren som udgangspunkt skal være Kladde eller Ordre. Status kan altid ændres på den enkelte ordre.
  4. Derudover kan du vælge om varer fra lageret skal afhentes samme dag som det leveres eller de som udgangspunkt afhentes mellem 1 og 6 dage før leveringsdatoen i feltet Beregning af afhentningsdato i forhold til leveringsdato. Du kan overskrive denne dato på den enkelte ordre under Leveringsoplysninger.
  5. Under fanerne Salg, Lager og Produktion kan du vælge en metode til Standard udvælgelse af varepartier.
  6. Under fanen Salg kan du sætte flueben i boksen ud for Blokér muligheden for at oprette fakturaer, når der er linjer på ordren med manglende valg af varepartier. Dette er en sikkerhedsforanstaltning, således at salgsordrer ikke vil stå som delvist faktureret grundet manglende valg af varepartier.
  7. Under fanen Produktion kan du vælge på hvilken lokation produktionen finder sted, ved først at vælge Producentpartner fx din egen profil og derefter vælge Lokationen. Du kan tilføje en lokation ved at klikke på +-symbolet.
×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige