Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Partnere

Partnere er alle typer kontakter - kunder, leverandører, speditører, certificeringsorganisationer etc. Din egen profil er også oprettet som en partner og er markeret i oversigten som Min profil.

 

Sådan oprettes en partner

 1. Du finder dine partnere ved at klikke Partnere i topmenuen.
 2. Du kan søge i dine partnere ved at bruge felterne i venstre side.
 3. Nye partnere tilføjes ved at klikke på Tilføj partner i øverste højre hjørne.
 4. Udfyld navn og land som minimum for at oprette partneren.
 5. I feltet Standardvaluta kan du angive den valuta der primært handles med partneren i.
 6. Vælg et Foretrukket sprog, hvis ikke feltet i forvejen er udfyldt korrekt. Foretrukne sprog skal aktiveres under Virksomhedsindstillinger for at de kan tilføjes til partneren. Du kan finde virksomhedsindstillingerne ved at klikke på dit virksomhedsnavn øverst i højre hjørne.
 7. Du kan tilføje tags til partneren. Læs om tags her.
 8. Du kan skrive partnerens CVR-nr. i feltet CVR-nr./VAT-id. Det kan typisk findes på en faktura fra partneren eller find den på Virkdata, hvor du kan søge efter partnerens navn.
 9. Du kan indtaste kontaktoplysninger på partneren i felterne Email, Telefon og Fax.
 10. Hvis partneren har en hjemmeside, kan du indsætte hjemmesideadressen.
 11. I de øverste felter kan du tilknytte en Prisliste til partneren. Du kan tilknytte en prisliste for indkøb for leverandører og en prisliste for salg for kunder. Prislisten skal være oprettet for at kunne tilknyttes. Læs mere om prislister.
 12. Du kan angive en grænse for hvilket beløb kunden må købe for uden at have betalt. Dette er knyttet til den kundesaldo, som er angivet i partnervisningen. Kundesaldoen hentes automatisk fra regnskabssystemet e-conomic.
 13. Ved overskridelse af kreditgrænsen vil det udløse en besked markeret med rød for partneren, når du opretter en salgsordre. Se eksempel herunder.
 14. Du kan vælge Standard Betalingsbetingelser for partneren.
 15. Du kan vælge Standard Leveringsbetingelser for partneren. Læs mere om INCOTERMS.
 16. Under fanen Relationer kan du angive nogle faste mønstre for, hvad der skal ske, når du opretter en ordre, hvor denne partner indgår. Læs om relationer nedenfor.
 17. Klik på Gem og tilføj lokation.
 18. Du bliver nu sendt videre til Tilføj lokation. Du kan vælge at tilføje lokationen og supplerende oplysninger på et andet tidspunkt ved blot at klikke på Gem.
 19. Giv partneres lokation et navn fx Hovedkontor, centrallager eller lignende. Lokationsnavnet er til internt brug i tracezilla for lettere at kunne identificere lokationen, når lokationen vælges ved oprettelse af ordrer. Lokationsnavnet vil ikke vises på dokumenter.
 20. En lokation kan tildeles en referencekode, som du selv finder på og som fx kan bruges som forkortelse for lokationen.
 21. Du kan indtaste GLN eller EAN. Du kan læse mere om GLN her.
 22. Du har mulighed for at vælge en EDI metode. Læs om EDI her.
 23. I feltet kontaktinformation kan du indtaste en valgfri kontaktoplysning fx et telefonnummer, en e-mail-adresse eller lignende, hvis du har en bestemt kontaktperson ved lokationen. Alternativ kan denne skrives ind i feltet Kontakter i partnervisningen.
 24. Indtast adressen på partnerens lokation, og klik på Gem.

Hvis du har oprettet flere partnere fra samme organisation grundet forskelligt CVR-nr. eller faktureringsbetingelser, kan du angive en overordnet organisation for partnerne. Det kan være nyttigt, hvis du ønsker at se resultater i rapporter fx salgstal for en overordnet organisation eller anvende forecasting-funktionen.

 1. Klik på Partnere i topmenuen og vælg Find partner.
 2. Klik på Tilføj partner for at oprette den overordnede organisation.
 3. Når den overordnede organisation er oprettet, kan du finde én af de partnere, hvor den overordnede organisation skal angives.
 4. Klik på Rediger i sektionen Basisinformation.
 5. Gå til fanen Relationer.
 6. Vælg den nyoprettede partner i feltet Overordnet partner. Klik Gem.

  Når partneren er oprettet, kan du

 • tilføje flere Lokationer til hver partner. Det kan være Hovedkontor, Afdeling 1-2-3, Lager 1-2-3 osv. De forskellige lokationer vil fremgå af kortet. En lokation kan tildeles en referencekode, som du selv finder på og som fx kan bruges som forkortelse for lokationen.
 • tilføje certifikater, der knytter sig til partneren. Det certificeringsorgan, som certificeringen er tilknyttet, oprettes også som en partner. Læs her om certifikaterne.
 • tilføje kommentarer til partneren, som vil blive vist når du er inde på partneren og på alle ordrer, der vedrører din partner. Kommentarer sendes ikke med til partneren på dokumenter.

Relationer

Under fanen Relationer kan du angive nogle faste mønstre for, hvad der skal ske, når du opretter en ordre, hvor denne partner indgår.

Når du angiver relationer for en partner, vil felterne være forudfyldt, når du opretter en ordre, hvor partneren indgår, og du sparer en arbejdsgang. Du kan også angive relationer på din egen partnerprofil.

Du kan selvfølgelig overskrive det på ordren, hvis der skulle være en undtagelse.

Eksempler

Hvis du ofte bruger den samme speditør til at fragte til og fra en bestemt kunde eller leverandør:

 • På kundens partnerprofil: Sæt Ordretype til Salg; sæt Partnerrolle til Speditør; vælg den faste speditør under Partner; vælg den lokation, der anvendes under Lokation.
 • På leverandørens partnerprofil: Sæt Ordretype til Indkøb; sæt Partnerrolle til Speditør; vælg den faste speditør under Partner; vælg den lokation, der anvendes under Lokation.

Hvis du sælger varer til en butik i en supermarkedskæde via EDI (fx Dagrofa), og fakturaen ikke skal sendes til butikken men til supermarkedskæden:

 • På butikkens partnerprofil: Sæt Ordretype til Salg, sæt partnerrolle til Faktureres til; vælg supermarkedskæden under Partner; vælg den lokation hos partneren, der skal faktureres til.

Hvis du har et bestemt lager, du som regel får sendt varer til og et bestemt lager, du som regel sender varer fra.

 • På din egen partnerprofil: Sæt Ordretype til Indkøb; sæt partnerrolle til Leveres til; vælg din egen virksomhed under Partner; vælg den lokation der skal leveres til (dit lager).
 • Klik Tilføj en til. Sæt Ordretype til Salg, sæt partnerrolle til Afhentes fra, vælg din egen virksomhed under Partner, vælg den lokation der skal Afhentes fra (dit lager). Det kan godt være samme lager begge steder.

Husk at klikke Gem.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel