Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

Salg via EAN/GLN

I denne vejledning kan du læse om, hvordan du tilføjer et EAN eller GLN nummer til en partnerlokation og fakturerer partneren. Vejledningen er inddelt i tre overordnede trin: 1) Tilføj oplysninger til partneren, 2) Opret salgsordren med de relevante oplysninger og 3) Fakturering via EAN/GLN.

 

1) Tilføj oplysninger til partneren

Når du skal fakturere en virksomhed via EAN eller på engelsk GLN, skal du skrive EAN/GLN nummeret ind på partnerens lokation ved at gøre følgende:

 1. Gå til Partnere i topmenuen og vælg Find partner i rullemenuen.
 2. Du kan bruge filtrene i venstre side til at søge partneren frem. Klik på den pågældende partner.
 3. Under partnerens lokation kan du klikke på Rediger. I feltet Global Location Number (GLN/EAN) kan du sætte EAN-nummeret ind. Vælg en EDI metode. Du kan læse om EDI metoderne nedenfor.

EDI metoder

 • Nemhandel: Nemhandel er en e-handelsteknologi, som bruger dokumentformaterne OIOXML og OIOUBL. NemHandel er obligatorisk at bruge, når du handler med den offentlige sektor.
 • EDIFACT: FN standard som anvendes til udveksling af forretningsdokumenter herunder ordrebekræftelser, transportbookinger og fakturaer. Større private virksomheder anvender EDIFACT fx Coop, Salling og Dagrofa.
 • PEPPOL: International standard til fakturering af offentlige myndigheder.

Derefter skal du tilføje en kontakt på partneren og denne kontakt skal også tilføjes til salgsordren.

 

 1. Klik på Tilføj kontakt og udfyld oplysningerne.

 

2) Opret salgsordren med de relevante oplysninger

Du kan følge vores vejledning til at oprette salgsordrer her.

Ved oprettelsen af salgsordren skal du huske på følgende:

 1. Vælg den partnerlokation som EAN-nummeret tilhører.
 2. Indtast det Rekvisitionsnr. som du har fået af kunden. Dette er ikke et krav, men du vil ikke kunne tilføje rekvisitionsnummeret efter fakturaen er oprettet, da fakturaen føres over i e-conomic. I så fald vil der skulle laves en fuld kreditnota og en ny faktura, hvis rekvisitionsnummeret tilføjes efterfølgende.
 3. Tilføj Kontakten som du netop har oprettet.

 

3) Fakturering via EAN/GLN

Fakturaen kan sendes fra tracezilla via B2B Backbone. Hvis ikke EDI er sat op for din virksomhedskonto i tracezilla, kan du sende fakturaen via e-conomic.

 

Send fakturaen fra tracezilla via B2B Backbone

 1. Når du har udfyldt salgsordrens detaljer, tilføjet varepartier og servicelinjer, kan du klikke på Opret faktura i øverste højre hjørne.
 2. I feltet Fakturahandling har du mulighed for at vælge Send med EDI via B2B Backbone.
 3. Når du klikker på Opret faktura i nederste højre hjørne i dialogvinduet, sendes fakturaen. Du kan altid tjekke at den er sendt ved at klikke på pilen ud fra fakturaen under sektionen Hurtigadgang til dokumenter og vælge Gå til. Ved at klikke på fanen Dokumenter kan du under Senest sendt se dato og tidspunkt for at fakturaen blev sendt.

 

Send fakturaen fra e-conomic

 1. Når du har udfyldt salgsordrens detaljer, tilføjet varepartier og servicelinjer, kan du klikke på Opret faktura i øverste højre hjørne.
 2. Vær opmærksom på at der ikke må stå Send med e-mail i feltet Fakturahandling. Vælg i stedet Vis faktura PDF.
 3. Hvis du har standard integrationen til e-conomic, vil fakturaen automatisk komme over i e-conomic, når den er oprettet i tracezilla. Hvis du har den avancerede integration til e-conomic, skal du oprette en bogføringskladde for at føre fakturaen over i e-conomic. Følg vejledningen til oprettelse af bogføringskladden. Er du i tvivl om hvilken integration der er sat op for din konto? Kontakt venligst supporten.
 4. Herefter skal du finde fakturaen i e-conomic. Det gør du ved at klikke på Salg i topmenuen og vælge Arkiv i sidemenuen. Herefter kan du klikke OK uden at udfylde filtrene og den nye faktura vil ligge øverst. I højre side vil du kunne sende fakturaen via e-faktura.

Du kan læse mere om e-faktura her. Læs om fakturering via EAN i e-conomic her. Vil du gerne dobbelttjekke at fakturaen er sendt? Så kan du følge e-conomics vejledning.

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel