Hjem Få hjælp Blog Gå til app
Skift sprog: English

tracezilla EDI

tracezilla EDI er en metode til at udveksle dokumenter elektronisk mellem virksomheder, som har en konto hos tracezilla.

Med tracezilla EDI kan du automatisk indlæse dokumenter direkte ind i dit system, hvis de kommer fra andre tracezilla brugere.

Du undgår at taste alle ordrelinjer ind i dit system, hvis din handelspartner allerede har indtastet dem. Det frigiver tid og reducerer fejl.

 

Her er et eksempel på, hvordan det fungerer:
Som kunde kan du sende en ordrebekræftelse på en indkøbsordre til din leverandør, som kan indlæses som en salgsordre på leverandørens konto i tracezilla.

Omvendt kan leverandøren sende en ordrebekræftelse på en salgsordre, som du kan indlæse som en indkøbsordre på din virksomhedskonto.

 

Sådan indlæses ordren

Indlæsningen forløber således:

  1. Den ene part/virksomhed indtaster en ordre. Det kan eksempelvis være en kunde som bestiller varer. Ordrebekræftelsen oprettes og sendes til leverandøren.
  2. Når ordrebekræftelsen modtages pr. mail hos leverandøren, klikkes på knappen Vis dokumenter og filer.
  3. Herefter kan der klikkes på Indlæs i tracezilla i øverste højre hjørne.
  4. Der kommer nu et dialogvindue frem, hvor oplysningerne i ordrehovedet matches med de oplysninger som fremgår af dokumentet.
  5. Det er en god idé at tjekke at ordrelinjerne er blevet indlæst korrekt. Vær opmærksom på forskelle i opsætningen af måleenheder fx hvis en vare er oprettet som kolli hos den ene part og stk hos den anden part. Det kunne også være liter hos den ene part og kg ved den anden part.

 

Når en ordre er oprettet, er det også muligt at opdatere ordren via indlæses. Så oprettes der blot en ny ordrebekræftelse, som indlæses. Det er eksempelvis relevant, hvis varernes mængder ændrer sig eller der tilføjes flere sporbarhedsoplysninger.

 

Sæt forbindelse mellem varenumrene med partnerrelationer

Der skal angives en såkaldt partnerrelation på varearten for at fortælle tracezilla at systemet skal sætte lighedstegn mellem to varenumre. Så vil tracezilla vide at et varenummer hos kunden korresponderer til et specifikt varenummer hos leverandøren. Læs mere om opsætning af en partnerrelation her.

 

Selv hvis varenumrene er ens, skal der tilføjes en partnerrelation hos enten leverandøren eller hos kunden. tracezilla ikke kan gå ud fra at der er tale om den samme vare, selvom begge parter benytter samme varenummer. Hvis partnerrelationen rettes hos den part som har sendt dokumentet, skal dokumentet oprettes igen (ny version) og sendes på ny.

 

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Ofte oplevede problemer

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige

Handel