Hjem Få hjælp Gå til app
Skift sprog: English

Udgifter

tracezilla gør det nemt at holde styr på hvor du har dine udgifter, når du handler og forarbejder fødevarer.

Udgifter kan tilknyttes en ordre, en levering eller et specifikt vareparti. Når udgiften er tilknyttet, indgår den i beregningen af varepartiets værdi.

Hvis udgiften er tilknyttet en hel ordre eller levering, vil udgiften blive fordelt efter nettovægt på de varepartier, der indgår i ordren eller leveringen.

Når en udgift er tilknyttet, vil den fremgå af ordren, leveringen eller varepartiet, når du vælger fanen Udgifter i nederste del af ordrebilledet.

For at se alle dine udgifter, skal du vælge Finansiel > Udgifter i topmenuen.

Overførsel af udgifter fra e-conomic

Hvis du har en integration til regnskabssystemet e-conomic, kan du hente dine udgifter over fra e-conomic.

 1. Klik Hent fra e-conomic
 2. Tilknyt dine udgifter til en ordre, et vareparti eller en levering som beskrevet nedenfor.

Opret udgift

Hvis du ikke har en integration til e-conomic, kan du oprette dine udfigter manuelt.

 1. For at oprette en udgift, skal du vælge Finansiel > Udgifter i topmenuen.
 2. Klik Opret udgift i øverste højre hjørne.
 3. Indtast leverandør, fakturanummer, fakturadato, betalingsdato.
 4. Vælg evt. en standardkategori, som vil være forudfyldt hver gang du tilføjer en udgiftslinje. Du kan overskrive standardkategorien på den enkelte udgift.
 5. Tjek at valuta og kurs er udfyldt korrekt.
 6. Sæt status for udgiften (verificer/godkendt/betalt).
 7. Når du har oprettet udgiften, kan du tilføje udgiftslinjer som fremgår af den faktura, du har modtaget.

Tilknyt udgift

 1. Hver udgiftslinje skal tilknyttes en ordre, en levering eller et vareparti. Under overskriften Tilknyt til i tabellen, kan du klikke på Vareparti og i stedet vælge at knytte det til en ordre eller en levering i den dropdown-menu, der åbner sig.
 2. Udgiften kan fx være en faktura fra en speditør, der vedrører fragt af flere forskellige ordrer. I det tilfælde vil kategorien for alle udgiftslinjerne sandsynligvis være fragt, og så kan det være en fordel at have udfyldt standardkategori i forbindelse med oprettelse af udgiften.
 3. Udgiftskategorier kan være Kommission, Told, Rabat, Fragt, Arbejdsløn, Overhead, Pakning, Indkøbspris, Skatter eller Andet. Den indkøbspris du har indtastet i forbindelse med oprettelsen af din indkøbsordre, er kun til budgetbrug. Den endelige indkøbspris skal indtastes som en udgift på lige fod med alt andet.
 4. Hvis du har tilføjet en regel om MOMS, skatter og afgifter, vil den fremgå af din udgiftlinje. Ved at markere den lille firkant, kan du overskrive beløbet, hvis det afviger fra det standardbeløb, du har indtastet i dine indstillinger.
 5. Klik Gem eller Gem og afslut. Hvis du klikker Gem og afslut, ændrer din udgift status fra Tilknyt/Verificér til Godkendt.
 6. Når du har tilføjet dine udgifter, kan du vælge fanen Berørte varepartier og se, hvordan beløbene fordeler sig på de enkelte varepartier.
 7. Gå til Finansiel > Udgifter i topmenuen. Her kan du markere dine udgifter som Godkendt hhv. Betalt ved hjælp af knapperne ud for hver linje.
 8. Hvis du ønsker at ændre status til Delvist betalt, overtalt eller afskrevet, kan du klikke på udgiften og ændre status for udgiften.

 

×

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få de nyeste vejledninger i din indbakke.

Vejledninger

Kom godt i gang

Import og eksport af data

Integrationer

Stamdata

Opsætning

Ordrestyring

Lagerstyring

Finansiel

Rapporter

Øvrige